Staben

Staben

När Staben talar, är yngel tysta.

Staben ser, hör och vet allt.

Staben är hård, men rättvis.

Staben kan måla alla färger i en vind.

Isadia

När Isadia talar är resten av Staben tysta. Isadia är en vis alv och drottning av Frescatis ängar och skogar. Hon ser till att naturens pusselbitar är på plats och anser att alla färger i allt levande som finns är det finaste på denna jorden. Någonting som i hennes ögon gör tillvaron och naturen ännu vackrare är bubblor i alla dess former.

Clemens Maqaius

Clemens Maqaius är mästaren av känslor. Hans förebild är frontfiguren i bandet Blue Swede. När resten av staben känner kärlek till yngel och Frescati är det Clemens som skapat dem känslorna. Det riktiga namnet för växten Camellia sinensis är egentligen Clemens sinensis, varpå Clemens gärna har en hint av ingefära i teet som han skapat.

Zenith

Zenith är en spåhäxa som ofta ses skåda i himlen. Resten av staben lyssnar idelt till hennes berättelser om stjärnorna med en kopp kaffe. Har du tur kan du få ett tarotkort av Zenith som visar din framtid. Hennes favoritkort har en bild på en enhörning. Zenith älskar att sitta ner och filosofera om universum, gärna med en kaka eller annat sött till.

Válan

Válan är en busig trolldrycksbryggare som gömmer sig i trånga vråer ute i skogarna. Där kan han ägna all sin uppmärksamhet och tid åt ljuva dryckers konst och lära. Han är full av energi som han gärna sprider till andra. Válans drycker får tungor att sjunga, framför allt de med arraksarom som är hans specialitet.

Alastio

Alastio är skogens musikaliska och naknaste väsen. Han älskar all sorts musik men gärna med instrument i dess rena form. Han ses ofta förföra längs bäckar och vattendrag vilket upprör resten av Staben. Allt som bubblar i dryck njuter Alastio lite extra av. Hans favoritdjur är fåglar som har druckit mycket alkohol.